Nu är det slut på filmfestivalen. Åter till verkligheten. På gymmet kl 07.05 i morse. Det är inte jag det är sambon som stiger upp så tidigt. Jag bara följer med.

Fotokursen börjar nu. Man ska tänka ”jag ska lära mig fotografera”, inte ”jag ska klara kursen”, säger Robban som är fotoläraren. Gick en kurs för honom i höstas också, jag klarade kursen men lärde jag mig fota? Då skulle vi hålla på med Av- och Tv-lägena, nu är det M-läget. Första uppgiften är att ta ett självporträtt utomhus med självutlösaren på kameran och en stol som rekvisita. Så i dag monterade jag kameran på ett stativ, tog på mig pälsen och vinterstövlarna och gick ut i snödrivan utanför huset. Det gick inte bra, det var mörkt och kallt och jag kände mig ful. Ska försöka igen i morgon, det är deadline då.

Men på morgonen har vi årsmöte på facket på zoom och jag är ordförande. Borde avgå, är 70 plus och yngre borde ta vid, men det gör dom inte och nu är det coronapandemi och då är det bättre att sitta still. Eller är jag bara mesig? Och på fredag ska f-skatten vara inne och momsen för oktober-november-december och jag har inte gjort bokföringen. Och den 18.2 fyller barnbarnet sex år och jag behöver fixa presenter och helst en tårta men hur ska vi få den till henne, de bor 28 mil bort, det är corona och vi kan inte kramas.