journalistik, blogg, foto, kultur och själva livet

Arkiv

Ägnade helgen åt att träffa vänner och ta del av kulturutbudet i Stockholm. Såg Svansjön på Dansens hus, utan att förstå ovationerna. Mer av folkdansuppvisning eller morgongymnastik än fantastisk dansföreställning. Och varför hade dom tavelramar framför ansiktena? Men visst, flera fina lösningar, särskilt mot slutet. Undrar ändå: var detta dansårets höjdpunkt i Stockholm?
Såg också Hjärtkniparen med Zirkus Loko-Motiv på Teater Giljotin, vilka installationer! Byggde på en roman av Boris Vian. Dom uttryckte sig i bilder.
Starkast var ändå gästspelet med Teater Weimar på Elverket: Hamlet II:exit ghost. En sorts gestaltning av Hamlets och Ofelias relation och känslor inför varandra och det uppdrag Hamlet tycker sig ha fått av sin far.

Resten av tiden fördjupade jag mig i Turner Monet Twombly-utställningen på Moderna.

Hittade en kurs på högskolan i Gävle med titeln Teater och scenisk design där Martha Vestin, bilden, är lärare. Anmälde mig på stört och kom med. Vi är ett tiotal personer som träffas i Gävle tre dagar varje månad och fördjupar oss i teaterregi. Förra veckan höll vi på med inledningsscenen till Hamlet. Vi var tre grupper. Uppgiften var att tolka Hamlet politiskt (min grupp), ur barnperspektiv eller som familjedrama. Några få repliker i en pytteliten scen blev helt olika beroende på utgångspunkt.

Det jobbiga är att man måste läsa en massa mellan kurstillfällena. Har svårt att sitta stilla. Behöver jobba också.

Psykvården har inte hört av sig, däremot min släktings granne. Det var permission i helgen och han hade blivit störd. Det verkar som om vistelsen på psykiatrisk klinik har haft en uppiggande verkan men galenskapen kvarstår.